Thermomix promo november : Inruilactie TM31/TM5 naar TM6 | 30/11 - 01/12 en 03/12 tot 08/12 LAATSTE KANSKlik hier
Wafels Brusselse (Thermomix recept)
Ingrediënten
- 8 eieren
- 400 g melk
- 42 g verse gist
- 250 g boter
- 400 g bruiswater
- 500 g zelfrijzende bloem
- snufje zout
Bereiding
- Scheid de eigelen van de eiwitten
- Doe de melk en dee gist in de beker en verwarm, 3 min. / 37°C / snelheid 3
- Voeg de boter toe en meng, 3 min / 37°C / snelheid 2
- Voeg het spuitwater en de bloem toe en meng, 20 sec. / snelheid 4
- Spatel de restjes die aan de zijkant van de beker kleven naar beneden en meng nogmaals, 10 sec / snelheid 4,5
- Laat de Thermomix gedurende 30 sec. draaien op snelheid 3, voeg de eierdooiers toe langs de opening van bovenaf. Doe het mengsel in een apart recipiënt
- Neem een verse beker (of was je eerste beker heel grondig af). Zet de vlinder op het mes, voeg de eiwitten en een snufje zout toe en klop op, 4 min. / snelheid 3,5
- Spatel het eiwit voorzichtig onder het mengsel
- Laat het beslag minstens 30 minuten rijzen onder een vochtige handdoek op een warme plaats
- Ik heb deze wafels gebakken in een gietijzeren wafelijzer op 220°C gedurende 3 minuten.
Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde
www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20