Thermomix promo november : Thermomix TM6 + gratis cutter & spiralisor voor 1499,- euro of gratis sensor | Betaal met ecocheques.Klik hier
Menu
Thermomix promo november : Thermomix TM6 + gratis cutter & spiralisor voor 1499,- euro of gratis sensor | Betaal met ecocheques.Klik hier
Terrine van kwartelAfdrukken

Terrine van kwartel (Thermomix recept)

Ingrediënten

  • 100 g room
  • 1 kleine ui
  • scheutje olijfolie
  • 280 g kwartelfilets
  • 120 g kippenlevers
  • 1 ei
  • 2 eiwitten
  • peper en zout
  • 1 theelepel franse charcuteriemix

Bereiding

  1. Zet de vlinder op het mes, voeg de room toe en klop op snelheid 3,5. Als de room half opgeklopt is stop je de Thermomix. De tijd is sterk afhankelijk van de temperatuur en het vetgehalte, wees voorzichtig, dit gaat snel. Hou de opgeklopte room apart
  2. Snijd de ui in 4 en doe deze in de beker, hak 3 sec / snelheid 5.
  3. Spatel naar beneden en voeg de olijfolie toe en stoof aan op 100°, 5 minuten, snelheid 1.
  4. Snij de kwartelfilets in grove stukken, verdeel in 2 gelijke delen.
  5. Doe nu de eerste helft van de kwartelfilets samen met de kippenlevers, het ei en het eiwit in de beker,en mix, 10 sec./ snelheid 10.
  6. Voeg nu de rest van de kwatelfilets toe, en mix 2 x turbo, 1 seconde.
  7. Breng op smaak met peper, zout en de Franse charcuteriemix.
  8. Zet de vlinder op het mes en voeg hierbij de opgeklopte room, meng 15 sec./snel. 2, linksomdraaiend
  9. Giet de massa in ingevette soufflé-potjes en bak 20 à 25 min. in een voorverwarmde oven op 225°
Koken met Jan - Thermomix, Big Green Egg, Ofyr, ...

Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde

www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20

"Thermomix" is een gedeponeerd handelsmerk van Vorwerk. Koken met Jan is een officiële verdeler van de Vorwerk Thermomix® voor België, Nederland en Luxemburg. Vorwerk