Thermomix promo november : Inruilactie TM31/TM5 naar TM6 | 30/11 - 01/12 en 03/12 tot 08/12 LAATSTE KANSKlik hier
Stoverij op zijn Vlaams (Thermomix recept)
Ingrediënten
- 2 uien
- klontje boter
- 600 g rundsstoofvlees (van de nek)
- 1 boterham
- 2 el scherpe mosterd (bv tierentyn of woestyn)
- 2 flesjes van 25 cc bruin bier
- 1 el bruine suiker
- 1 el rundsbouillon
- 3 blaadjes laurier
- twee takjes tijm
- 1 el maïzena
- peper en zout
Bereiding
- Bak eerst het stoofvlees aan in een braadpan met een klontje boter tot je een mooi korstje bekomt. Bewaar apart.
- Pel de uien en snijd in vier. Doe in de mengbeker en hak 3 sec / snelheid 5.
- Spatel naar beneden, doe er de boter bij en stoof 5 min / 120°C / snelheid 1. Maak de beker leeg, voeg de uien bij het stoofvlees.
- Plaats nu de blade cover in de beker en doe het stoofvlees erbovenop.
- Besmeer de boterham met mosterd.
- Doe de boterham, het bier, de bruine suiker, het bouillonblokje, de laurier en de tijm in de beker en laat sudderen, 120 min. / 95°C / snelheid 1. Controleer de gaarheid van het vlees. Kruid met peper en zout.
- Controleer ook de consistentie van de saus. Als ze niet dik genoeg is, los dan de maïzena op in wat water en giet die bij de stoverij. Kook 5 min / 100°C / snelheid 1.
Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde
www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20