Thermomix promo november : Thermomix TM6 + gratis cutter & spiralisor voor 1499,- euro of gratis sensor | Betaal met ecocheques.Klik hier
Rozijnenbrood (Kramiek) (Thermomix recept)
Ingrediënten
- 100 g rozijnen
- 120 g volle melk
- 20 g verse gist
- 380 g tarwebloem t65
- 90 g zachte boter
- 25 g suiker
- 6 g zout
- 2 eierdooiers
- 1 losgeklopt ei
Bereiding
- Week de rozijnen gedurende een uur in lauw water en dep ze droog.
- Doe de melk en de gist in de beker en meng, 1 min / 37°C / snelheid 2.
- Voeg de bloem, de boter, de suiker, het zout en de eierdooiers toe en kneed, 6 min / stand kneden. Als de deeg loskomt van de beker dan is het ok, anders voeg je zo nodig nog wat extra bloem toe en kneed nog een minuutje.
- Doe het deeg in een kom en dek af met een handdoek om verkorsten tegen te gaan. Laat 40 minuten rijzen op een warme plaats.
- Duw de lucht uit het deeg en verdeel de rozijnen gelijkmatig, met de hand, over het deeg. Vouw het tweemaal samen, duw plat en vouw nog tweemaal samen zodat de rozijnen mooi verdeeld zijn. Bol het deeg op en leg op een siliconen matje, of leg het in de Emile Henri bakvorm met deksel. Laat een uurtje rijzen op een warme plaats.
- Verwarm de oven op 200°C.
- Bestrijk het brood met het losgeklopte ei en bak het brood, zonder deksel, in de voorverwarmde oven op 200°C, gedurende 15 minuten. Verlaag de temperatuur naar 180°C en bak nog eens 20 minuten tot je een mooi goudbruine korst hebt.
- Haal onmiddellijk uit de bakvorm en laat afkoelen op een rooster.
Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde
www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20