Thermomix promo november : Thermomix TM6 + gratis cutter & spiralisor voor 1499,- euro of gratis sensor | Betaal met ecocheques.Klik hier
Rijstpap met bruine suiker (Thermomix recept)
Ingrediënten
- 200 g dessertrijst
- 1 vanillestok
- 1 liter volle melk
- snufje zout
- 60 g kristalsuiker
- snufje zout
- bruine suiker naar smaak
Bereiding
- Snijd het vanillestokje overlangs en schraap het merg eruit, doe het merg in de beker.
- Voeg de volle melk, rijst en zout toe en verwarm, 45 min / 95°C / snelheid roeren, linksomdraaiend, zonder maatbekertje op het deksel. Zet eventueel het stoommandje op het deksel tegen het spatten.
- Voeg na 45 minuten de kristalsuiker toe en laat nog 5 minuten draaien / 90° C / snelheid roeren, linksomdraaiend.
- Als de Thermomix gedaan heeft, laat de rijstpap nog 15 minuten in de beker rusten.
- Doe nu de rijstpap in ramequins, serveer onmiddellijk of zet in de koelkast.rnEet dit met een lepeltje bruine suiker.
Om de rijstpap nog wat smeïger te maken kun je op het einde nog 100 g room en 2 eidooiers toevoegen, en dan nog 2 minuten laten draaien, zonder verwarming, op snelheid 1. Eventueel nog wat bijspatelen.
Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde
www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20