Thermomix promo november : Inruilactie TM31/TM5 naar TM6 | 30/11 - 01/12 en 03/12 tot 08/12 LAATSTE KANSKlik hier
Rabarbertaart (Thermomix recept)
Ingrediënten
- 225 g zelfrijzende bloem
- 150 g melkerijboter
- 150 g + 100 g fijne suiker
- 10 g vanillesuiker
- 3 eieren
- snufje zout
- 750 g rabarber
- sap van 1/4 citroen
Bereiding
- Snijd de rabarber in schijfjes van 1 cm dikte, bewaar apart.
- Splits de eieren en doe de dooiers in de beker, bewaar de eiwitten koel.
- Voeg de bloem, boter, 150 g suiker, vanillesuiker en een snufje zout toe en kneed, 2 min / kneden.
- Doe het deeg in een recipiënt en laat een uurtje rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175°C, hete lucht
- Bekleed de ronde bakvorm met bakpapier, doe het deeg in de bakvorm en duw deze mooi egaal.
- Bekleed het deeg met de rabarber en bak gedurende 30 minuten op 175°C.
- Was de beker grondig af en plaats de vlinder.
- Doe de eiwitten, 100 g fijne suiker en sap van 1/4 citroen in de beker, klop op 3 min / snelheid 4.
- Ondertussen is de taart gebakken, doe nu het opgeklopt eiwit op de taart en bak nog 20 minuten op 150°C
- Laat enkele uren afkoelen.
Naar een recept van Nadine Derwael.
Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde
www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20