Thermomix promo november : Inruilactie TM31/TM5 naar TM6 | 30/11 - 01/12 en 03/12 tot 08/12 LAATSTE KANSKlik hier
Pompoensoep met puntpaprika (Thermomix recept)
Ingrediënten
- 2 cm gemberwortel
- 1 ui, in 2 gesneden
- 1 teentje knoflook
- een scheutje olijfolie
- 1 el madrascurry
- 400 g pompoen (butternut of red kury)
- 1 rode puntparika
- 400 g water
- 1 el groentebouillon
- peper en een snufje paprikapoeder
Bereiding
- Doe de gember, de ui en de look in de beker en hak, 3 sec. / snelheid 5.
- Spatel naar beneden, voeg de olijfolie en de madrascurry toe en sauteer, 5 min. / 120°C / snelheid 1.
- Snijd de pompoen en de puntpaprika in grove stukken en doe deze in de beker.
- Voeg het water, de groetenbouillon en een snufje peper toe en kook, 15 min / 100°C / snelheid 1.
- Mix de soep, 1 min. / snelheid 5, opgaand naar snelheid 10.
- Werk af met wat paprikapoeder en olijfolie.
Je hoeft de pompoen niet te schillen, de schil geeft een diepere smaak en de Thermomix zal hem wel romig mixen.
Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde
www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20