Thermomix promo november : Inruilactie TM31/TM5 naar TM6 | 30/11 - 01/12 en 03/12 tot 08/12 LAATSTE KANSKlik hier
Peertjes in rode wijn met mascarpone (Thermomix recept)
Ingrediënten
- 6 peren (bv doyenne)
- 1/2 citroen
- 1 liter rode wijn
- 150 g suiker
- 50 g honing
- 5 zwarte peperbollen
- 2 kaneelstokken
- 3 kruidnagels
- 3 takjes tijm
- 200 g mascarpone
- pistachenoten
Bereiding
- Schil de peertjes, snij in 4, doe het klokhuis eruit en leg ze in het stoommandje.
- Plaats de blade-cover.
- Snij de citroen in schijfjes en doe deze samen met de wijn, de suiker, de honing, de peperbollen, de kaneelstokken, de kruidnagels, het takje tijm en de peertjes in de beker, sluit het deksel en kook, 100°C / 20 min./snel 2, linksomdraaiend,
- Let op, de gaartijd is sterk afhankelijk van de rijpheid en het soort peren.
- Dresseer de peertjes in een diep bord met een scheutje van de ingekookte wijn en dien op met een quenelletje mascarpone en pistachenootjes
Je kan ook kleine peertjes gebruiken, zoals de Gieser Wildeman, deze is zeker verkrijgbaar tijdens de eindejaarsfeesten.
Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde
www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20