Thermomix promo november : Inruilactie TM31/TM5 naar TM6 | 30/11 - 01/12 en 03/12 tot 08/12 LAATSTE KANSKlik hier
Klaaskoeken (Thermomix recept)
Ingrediënten
- 500 g tarwebloem
- 35 g verse gist
- 50 g kristalsuiker
- 230 g volle melk
- 2 eierdooiers
- 60 g ongezouten boter
- 10 g zout
- 1 ei
- 20 g expresso koffie
Bereiding
- Doe de bloem, gist, kristalsuiker, melk, boter en eierdooiers in de beker en kneed, 4 min / stand kneden.
- Voeg het zout toe en kneed, 3 min / stand kneden.
- Bol het deeg op en laat 30 minuten afgedekt rijzen.
- Verdeel het deeg in stukken van 90 g, gebruik hiervoor de weegschaal van je Thermomix.
- Bol de stukken deeg op tot mooie bolletjes en laat 10 minuten rusten onder een keukenhanddoek.
- Duw de bollen plat en vorm een nieuwe bol, laat terug 10 minuten rusten.
- Vorm nu een worst van ongeveer 10 cm lang door ze onder je handpalm over het werkblad te rollen.
- Met de zijkant van je hand vorm je de hals en het hoofd. Knip dan de benen en de armen in. Ook de ogen, mond en neus kun je inknippen.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de klaaskoeken erop. Dek ze af met een handdoek en laat 45 minuten rusten.
- Verwarm de oven voor op 220°C. Klop een ei los samen met de expressokoffie.
- Bestrijk de klaaskoeken met het eimengsel en laat nog een kwartier rijzen.
- Bak de klaaskoeken gedurende 10 à 11 minuten op 220° C.
Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde
www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20