Thermomix promo november : Inruilactie TM31/TM5 naar TM6 | 30/11 - 01/12 en 03/12 tot 08/12 LAATSTE KANSKlik hier
Kaasfondue (Thermomix recept)
Ingrediënten
- 200 g appenzeller
- 200 g comté
- 200 g gruyère
- 200 g vacherin fribourg
- 160 g droge witte wijn
- 2 el kirsch
- 1 el citroensap
- 1 el maïzena
- versgemalen peper
- mespuntje nootmuskaat
- 1 teentje knoflook
- stokbrood
Bereiding
- Snijd de kazen grof, doe in de mengbeker en maal, 30 sec. / snelheid 5
- Voeg de wijn toe en verwarm, 12 min. / 90°C / snelheid 2.
- Meng de kirsch en het citroensap met de maïzena tot een papje. Doe bij de massa in de beker en mix, 10 sec. / snelheid 6.
- Kruid af met peper en nootmuskaat en warm nog even door gedurende 2 min. / 90°C / snelheid 3.
- Snijd het knoflookteentje overlangs door en wrijf er de caquelon of fonduepot mee in. Giet de fondue in de caquelon en serveer met in blokjes gesneden stokbrood.
Gebruik stokbrood dat minstens een dag oud is. Prik in plaats van stokbrood ook eens een champignon, olijf, plakje chorizo of voorgekookte krieltjes op een vorkje.
Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde
www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20