Thermomix promo januari : TM6 + Gratis beker & slider + 4 jaar garantie | €1499,-Klik hier
Groene pepersaus (Thermomix recept)
Ingrediënten
- 25 g witte wijnazijn
- 10 g suiker
- 150 g droge witte wijn
- 50 g cognac
- 1 blokje of 15 g rundsboullon of pepersaus van sublimix
- 200 g room
- 50 g porto
- 50 g groene peperbolletjes
- peper en zout
Bereiding
- Doe de witte wijnazijn en de suiker in de beker en verwarm 5 min / 110°C / snelheid 1.
- Werk in deze bereiding zonder het maatbekertje op het deksel, zo kan de saus sneller inkoken.
- Voeg de witte wijn, Cognac en rundsbouillon toe en kook, 10 min / 100°C / snelheid 1.
- Voeg de room toe en kook 20 min / 120°C / snelheid 1.
- Voeg de porto en groene peperbolletjes toe, kook 8 min / 120°C / snelheid 1, linksomdraaiend.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Wil je de saus wat dikker, gebruik dan de indikfunctie, deze vind je enkel op de TM6. Heb je deze functie niet, laat de saus dan wat inkoken op 98°C.
Dit is een uitstekende saus bij alle wild en gevogelte.
Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde
www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20