Thermomix promo november : Thermomix TM6 + gratis cutter & spiralisor voor 1499,- euro of gratis sensor | Betaal met ecocheques.Klik hier
Geutelingen (Thermomix recept)
Ingrediënten
- 4 eieren
- 695 g volle melk
- 500 g fijne tarwebloem (met laag asgehalte)
- 5 g zout
- naar smaak (0,1 à 0,2 g) kaneel
- 33 g verse gist
- 60 g lauw water
Bereiding
- Splits de eidooiers van het eigeel, bewaar apart.
- Doe de melk in de beker en verwarm, 5 min / 50°C / snelheid 1.
- Voeg de eierdooiers, zout en kaneel toe en meng, 20 sec / snelheid 4.
- Voeg de bloem toe en meng, 30 sec / snelheid 5. Spatel naar beneden.
- Los de gist op in het lauw water en voeg dit bij toe in de beker, meng 20 sec / snelheid 8. Doe de massa in een ruime kom.
- Was de beker grondig uit of gebruik een verse beker.
- Zet de vlinder op het mes, voeg het eiwit en een snufje zout toe en klop op, 3 min / snelheid 4.
- Spatel het opgeklopte eiwit onder het deeg.
- Laat het deeg 60 à 70 minuten (afhankelijk van omgevingstemperatuur) afgedekt rijzen rijzen tot je bellen van koolzuurgas ziet bovenkomen. (startvolume x3)
- Bak de geutelingen in een houtoven, op de vloer met open vlam, liefst aan elke zijde een vuurhaard. Niet te dicht tegen de vuurhaard.rnVloertemperatuur: +310°CrnBaktijd: tot ze mooi bruin (niet zwart) zien.
Recept van Pieter De Koekelare, omgezet naar Thermomix
Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde
www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20