Thermomix promo november : Inruilactie TM31/TM5 naar TM6 | 30/11 - 01/12 en 03/12 tot 08/12 LAATSTE KANSKlik hier
Focaccia met zwarte olijven en zongedroogde tomaten (Thermomix recept)
Ingrediënten
- 30 g parmezaanse kaas, in stukken gesneden
- 200 g lauw water
- 10 g verse gist
- 250 g tarwebloem
- 20 g olijfolie
- een snufje zout
- 10 ontpitte zwarte olijven, in 2 gesneden
- 10 zongedroogde tomaten op olie, in 4 gesneden
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 10 blaadjes salie
- 1 takje rozemarijn
- grof zout
- een scheutje kruidenolie
Bereiding
- Doe de kaas in de beker en mix, 10 sec. / snelheid 10, bewaar apart.
- Doe het water en de gist in de beker en meng, 5 sec. / snelheid 6.
- Voeg de bloem toe en meng, 20 sec. / snelheid 6.
- Voeg het zout en de olijfolie toe en kneed, 2 min. / stand kneden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en giet er de deeg op met behulp van een samoerai-spatel. Laat natuurlijk uitvloeien.
- Laat gedurende 1 uur rijzen op een warme plaats.
- Garneer de focaccia met de olijven en de zongedroogde tomaten.
- Strooi de look, gehakte kruiden, wat zeezout en de gemalen Parmezaanse kaas over de focaccia.
- Laat nogmaals rijzen gedurende minstens 30 minuten.
- Besprenkel de gerezen deg met wat kruidenolie en bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde
www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20