Thermomix promo november : Inruilactie TM31/TM5 naar TM6 | 30/11 - 01/12 en 03/12 tot 08/12 LAATSTE KANSKlik hier
Crème brulée met Elixir d'Anvers (Thermomix recept)
Ingrediënten
- 300 g room
- 80 g suiker
- 1 vanillestokje
- 12 eierdooiers
- rietsuiker
- 30 g elixir d'anvers
Bereiding
- Doe de room samen met de suiker in de beker en meng, 30 sec. / snelheid 2,5.
- Splits het vanillestokje en schraap het merg met de punt van een mes uit de peul. Doe samen met de eidooiers in de beker en gaar, 24 min. / 80°C / snelheid 3.
- Voeg 2 minuten voor het einde van de bereiding de Elixir d'Anvers toe, door de opening in het deksel.
- Giet de créme in ondiepe schaaltjes en laat afkoelen in de koelkast.
- Bestrooi elk schaaltje net voor het serveren met wat rietsuiker en brand af met een keukentoorts.
De gaartijd van de crème brulée is sterk afhankelijk van de versheid van de eieren en kan soms oplopen tot 30 minuten. | Bewaar je eitjes niet in de koelkast maar in de koele berging.
Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde
www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20