Thermomix promo januari : TM6 + Gratis beker & slider + 4 jaar garantie | €1499,-Klik hier
Chocoladesaus (Thermomix recept)
Ingrediënten
- 300 g chocolade 54% cacao (callebaut 811nv)
- 1 vanillestok
- 160 g water
- 40 g suiker
- 40 g boter
Bereiding
- Doe de chocolade in de beker en hak, 15 sec / snelheid 7.
- Snijd de vanillestok doormidden en schraap er het merg uit.
- Spatel de chocolade naar beneden, voeg water, suiker en merg van de vanillestok toe en smelt, 3 min / 60°C / snelheid 4.
- Spatel naar beneden en smelt verder, 3 min / 60°C / snelheid 3.
- Voeg een klontje boter toe en meng, 30 sec / snelheid 3.
- Giet de saus in een voorverwarmd kannetje en serveer onmiddellijk.
Lekker bij een dame blanche, poire belle hélène, aardbeien, pannenkoeken, wafels, ...
Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde
www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20