Thermomix promo januari : TM6 + Gratis beker & slider + 4 jaar garantie | €1499,-Klik hier
Chocolademousse met olijfolie (Thermomix recept)
Ingrediënten
- 220 g donkere chocolade | 70% cacao
- 6 eieren
- 40 g rietsuiker
- 125 g olijfolie
- snufje grof zeezout
Bereiding
- Doe de chocolade in de beker en hak, 12 sec / snelheid 7.
- Spatel naar beneden en smelt, 5 min / 50°C / snelheid 0,5. Bewaar apart.
- Reinig de beker en ontvet met azijn, of gebruik een 2e beker.
- Scheid de eigelen van de eiwitten en bewaar apart.
- Plaats de vlinder op het mes en doe de eigelen met 20 g rietsuiker in de beker en klop tot een luchtige massa, 2 min / snelheid 4.
- Laat de Thermomix nu draaien op snelheid 4 en giet de olijfolie straalsgewijs door de dekselopening op de geklopte massa. Doe deze massa in een kom en bewaar apart.
- Reinig de vlinder en de beker grondig met wat azijn.
- Zet de vlinder op het mes en doe de eiwitten en de resterende suiker in de beker, klop op gedurende 5 min / snelheid 3.
- Spatel het opgeklopt eiwit onder de chocolademassa en verdeel in potjes. Laat opstijven in de koelkast.
- Serveer met wat grof zeezout en werk af met een scheutje olijfolie.
Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde
www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20