Thermomix promo november : Thermomix TM6 + gratis cutter & spiralisor voor 1499,- euro of gratis sensor | Betaal met ecocheques.Klik hier
Bouillabaisse (Thermomix recept)
Ingrediënten
- 1 ui, in 4 gesneden
- 1/2 venkel, in stukken
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 wit van prei, in ringen
- 50 g olijfolie
- 1200 g water
- 300 g tomaten in blokjes
- 1 el geconcentreerde tomatenpuree
- 2 blaadjes laurier
- enkele saffraandraadjes
- peper
- snufje grof zeezout
- 750 g gewassen viskoppen en graten
- 2 filets van pieterman
- 2 filets van zeebarbeel
- 2 filets van zonnevis
- 2 langoustines, gepeld
- 100 g venusschelpen, gespoeld
- handvol bladpeterselie
- stokbrood
- rouille
Bereiding
- Doe de uien, venkel en look in de beker en hak, 3 sec. / snelheid 5.
- Spatel naar beneden, voeg de prei en olijf olie toe en sauteer, 6 min. / 120°C / snelheid 1.
- Voeg water, tomaten, tomatenpuree, laurier, saffron, peper en zout toe en kook, 8 min. / 100°C / snelheid 1.
- Voeg viskoppen en graten toe en kook, 20 min. / 100°C / snelheid 1.
- Schuim af en zeef door het stoommandje in een kom.
- Strijk de bovenste Varomaschaal in met olijfolie en leg er de vis op met het vel naar onder.
- Giet de visbouillon in de beker, plaats de Varomaschaal en stoom, 8 min. / Varoma / Snelheid 1.
- Verdeel de vis en de schelpjes over de borden en serveer er de vissoep over.
- Werk af met fijngesneden baldpeterselie. Serveer met enkele sneetjes geroosterd stokbrood en de rouille.
Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde
www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20