Thermomix promo november : Thermomix TM6 + gratis cutter & spiralisor voor 1499,- euro of gratis sensor | Betaal met ecocheques.Klik hier
Bierbrood met Orval of Chimay (Thermomix recept)
Ingrediënten
- 100 g tarwebloem
- 100 g roggebloem
- 200 g meergranenbloem
- 10 g verse gist
- 160 g bier (orval of chimay)
- 80 g water
- 20 g boter
- 7 g zout
Bereiding
- Doe de 3 soorten bloem, de gist, het bier en het water in de beker, kneed 7 min / stand kneden
- Voeg de boter en het zout toe en kneed nogmaals 2 min / stand kneden
- Kijk of het deeg mooi glad is en voeg eventueel nog wat extra water toe, kneed dan nogmaals 1 min / stand kneden
- Neem het deeg uit de beker en bol dit op.
- Laat 30 minuten rijzen onder een handdoek.
- Sla de lucht uit het deeg, bol hem op tot en ovalen vorm en leg hem in een rechthoekige bakvorm, ik heb de 'Emile Henri bakvorm' 22x15x13 cm gebruikt.
- Laat een uurtje rijzen tot het deeg in volume verdubbeld is. De rijstijd is afhankelijk van de kamertemperatuur, zorg dat het deeg de bovenkant van de bakvorm bereikt heeft.
- Verwarm de oven op 240°C. Bak het brood gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven. Verminder de temperatuur tot 210°C en bak nog 20 minuten.
Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde
www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20