Thermomix promo november : Inruilactie TM31/TM5 naar TM6 | 30/11 - 01/12 en 03/12 tot 08/12 LAATSTE KANSKlik hier
Béarnaisesaus met kreeftenbouillon (Thermomix recept)
Ingrediënten
- 50 g gastric (te koop bij kruidenier of warenhuis)
- 50 g kreeftenbouillon
- 6 eierdooiers
- een mespuntje cayennepeper
- peper en zout
- 125 g melkerijboter (gesmolten)
- 3 el dragonblaadjes, gehakt
Bereiding
- Zet de vlinder op het mes.
- Doe de gastric, kreeftenbouillon, eierdooiers, peper, zout en cayennepeper in de beker en klop op, 75°C / 6 min. / snelheid 3.
- Giet tijdens de laatste minuut, de gesmolten boter straalsgewijs door de opening langs boven, voeg dan de dragon toe en je saus is klaar.
- Smaak eventueel af met extra peper en zout.
Hoe warmer de gesmolten boter is, hoe dikker de béarnaise zal zijn. Let wel op dat ze niet te warm is want dan schift de saus. Dit is een ideaal gerechtje voor bij een vers stukje vis. Foto : roel.van.rossem
Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde
www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20