Thermomix promo januari : TM6 + Gratis beker & slider + 4 jaar garantie | €1499,-Klik hier
Aubergine gevuld met lamsgehakt (Thermomix recept)
Ingrediënten
- 2 kleine aubergines
- 300 g water
- 2 uien, in 4 gesneden
- 4 teentjes knoflook
- 70 g olijfolie
- 500 g lamsgehakt
- 400 g gepelde tomaten
- 40 g geconcentreerde tomatenpuree
- 50 g rode wijn
- 70 g broodkruim
- snuifje nootmuskaat, kaneel, gemalen komijn, oregano, marjolein
- 1 tl harissa
- peper en zout
- peterselie
Bereiding
- Snijd de aubergines overlangs in twee, besprenkel met olijfolie en leg met de snijkant naar beneden in de bovenste Varomaschaal.
- Doe 300 g water in de beker, plaats de Varomaschaal en stoom 12 min / Varoma / snelheid 1. Laat afkoelen en bewaar apart. Reinig de beker.
- Doe de uien, de look en de olijfolie in de beker en hak 3 sec / snelheid 5.
- Spatel naar beneden en sauteer, 5 min / 120°C / snelheid 1.
- Laat de Thermomix draaien, 6 min / 120°C / linksdraaiend, snelheid 2. Voeg ondertussen het lamsgehakt beetje per beetje toe door de opening in het deksel.
- Voeg de gepelde tomaten, tomatenpuree, rode wijn, broodkruim, specerijen en kruiden toe en gaar 12 min / 100°C / linksdraaiend, snelheid 2. Plaats het stoommandje in plaats van het dopje op het deksel om spatten te voorkomen.
- Proef en kruid bij met peper en zout.
- Haal de aubergines lichtjes uit met een lepel, vul met de gehaktvulling. Gratineer een vijftal minuten onder de grill van de oven.
- Werk af met wat fijngesneden peterselie.
Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde
www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20