Thermomix promo november : Thermomix TM6 + gratis cutter & spiralisor voor 1499,- euro of gratis sensor | Betaal met ecocheques.Klik hier
Asperges à la Flamande (Thermomix recept)
Ingrediënten
- 2 bussels asperges
- 8 eieren
- 12 krielaardappelen (in de schil)
- 200 g boter
- een handvol peterselie
- nootmuskaat peper en zout
Bereiding
- Schil de asperges en verwijder de houterige uiteindes, bewaar apart.
- Vul de beker met 500 g water. Was de krielaardappelen, leg deze in het stoommandje en plaats het stoommandje in de beker.
- Zet het deksel op de beker en plaats er de varomaschaal op. Leg de eieren in de onderste varomaschaal en de asperges in de bovenste varomaschaal. Sluit de varomaschaal en stoom, 18 min / varoma / snelheid 1.
- Snijd de boter in stukjes. Doe deze in een kommetje of een klein pannetje en zet dit bovenop het deksel van de varomaschaal. De hitte doet de boter langzaam smelten.
- Na de 18 minuten kun je de eitjes uit de onderste varomaschaal nemen en de aardappelen en asperges verder stomen, 12 min / varoma / snelheid 1. Plaats ook de boter terug op de varomaschaal, zo blijft deze warm.
- Laat ondertussen de gekookte eieren afkoelen onder koud water en pel ze.
- De aardappelen en de asperges zijn nu gaar. Zet deze even apart, eventueel in een oven op 70°C.
- Spoel de beker uit met koud water zodat hij afkoelt en droog de beker uit. Doe nu de peterselie in de beker en hak, 3 sec / snelheid 7. Doe er de gekookte eieren bij, kruid met peper, zout en nootmuskaat en hak, 6 sec / snelheid 4.
- Dresseer nu je voorverwarmde borden met de asperges, de aardappelen en de ei-peterseliemengeling. Giet hierover de gesmolten boter.
De gaartijd van de asperges is sterk afhankelijk van hun dikte.
Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde
www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20