Thermomix promo november : Thermomix TM6 + gratis cutter & spiralisor voor 1499,- euro of gratis sensor | Betaal met ecocheques.Klik hier
Worstenbroodjes (Big Green Egg recept)
Ingrediënten
- 70 g gedroogd oud brood
- 450 g gemengd gehakt
- 8 vellen bladerdeeg van 12 x 12 cm
- 2 sjalotten
- 2 teentjes look
- 1 ei
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tk sambal brandal
- peper, zout, nootmuskaat
- 1 eidooier
- 1 el melk
Bereiding
- Verwarm de oven of de Big Green Egg op 190° C
- Maak het broodkruim, doe hiervoor het gedroogd brood in de beker en mix, 10 sec / snelheid. Bewaar apart.
- Doe nu de look en de sjalotten in de beker en hak, 3 sec / snelheid 5.
- Spatel naar beneden en verwarm, 3 min / 120°C / snelheid 1.
- Voeg het gehakt, samen met het ei en het broodkruim toe. Kruid met paprikapoeder, Sambal, peper, zout en nootmuskaat. Meng 30 sec / snelheid 4, linksomdraaiend.
- Verdeel het mengsel in 8 gelijke delen en vorm hiermee een worst van 12 cm lang.
- Leg de bladerdeegvelletjes op een bakpapier, rol er nog even over met een deegrol en beleg dit met de worsten.
- Voeg de melk bij de eidooier en klop lichtjes op met een vork.
- Voor je de bladerdeeg toerolt strijk je de zijkanten in met het mengsel. Bestrijk ook de buitenzijde van het worstenbroodje met het mengsel.
- Bak de worstenbroodjes gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C.
- Als je in de Big Green Egg wil bakken, gebruik dan de conveggtor én de pizzasteen. Leg tussen de conveggtor en de pizzasteen je RVS rooster.
Doe een streepje curryketchup in het worstje op het moment dat je hem oprolt, kan ook met gewone ketchup of mosterd.
Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde
www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20