Thermomix promo november : Inruilactie TM31/TM5 naar TM6 | 30/11 - 01/12 en 03/12 tot 08/12 LAATSTE KANSKlik hier
Appeltaartje in roosvorm (Big Green Egg recept)
Ingrediënten
- sap van 1 limoen
- 4 rode appels (fuji, jonagold of pink lady)
- 6 vellen bladerdeeg van 5 x 20 cm
- abrikozenconfituur
- bloemsuiker
- apple pie mix of gemalen kaneel
Bereiding
- Verwarm je Big Green Egg tot 190°C. Gebruik de convEGGtor, de RVS rooster en hierop de pizzasteen.
- Snijd de appels in 2 en verwijder het klokhuis. Snij nu schijfjes in de breedte van 2 mm dikte.
- Vul een pannetje met water en het limoensap en breng aan de kook. Voeg hierbij de appelschijfjes en blancheer 30 seconden. Giet het water af en dep de appelschijfjes droog.
- Neem een vel bladerdeeg, besmeer dit met abrikozenconfituur en leg daar dakpansgewijs een 10-tal appelschijfjes op. Vouw nu de bladerdeeg dicht en rol het geheel op zodat er een roos vormt. Zet de roosjes in een rond aluminium vormpje van 6 à 7 cm.
- Ondertussen is de Big Green Egg mooi warm en kun je beginnen bakken. Plaats de appelroosjes in de Big Green Egg en bak ongeveer 35 minuten op 180°C.
- Meng de bloemsuiker met een snufje apple pie mix of kaneel naar smaak.
- Neem nu de roosjes uit je ei en bestrooi met de bloemsuikermengeling.
Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde
www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20